Кадър България Он ЕърАкушерка в COVID отделение разкри своите впечатления. Тя

...
Кадър България Он ЕърАкушерка в COVID отделение разкри своите впечатления. Тя
Коментари Харесай

Акушерка в COVID отделение: Пред мен се отваря адът на земята

Кадър България Он Еър

Акушерка в Коронавирус поделение разкри своите усещания. Тя влезнала в отделението за 12 дни. 45-годишната Милена Видева от Велико Търново размени обичаната си специалност да посреща новия живот, с цел да избавя от гибелта тежко заболели пациенти с ковид.

Тя работи като акушерка в Отделението по неонатология във великотърновската болница. В края на ноември приела да влезе в едно от шестте Ковид отделения, където броят на болните повишен стремглаво, а личният състав изнемогвал.

Единствено тя от Неонатологията приела новата си задача, защото сътрудниците ѝ били в рискова възраст или със болести.

" Пред мен се отваря пъкълът на земята. В моето поделение са здрави и доносени бебенца, а там са тежко заболели, които се нуждаят от извънредно всеобхватни интензивни грижи. От поделение, в което честваме живота всеки ден, попаднах в поделение, в което всеки час е изключителна победа и всеки час е знак, че сме отсрочили гибелта ", разяснява пред Bulgaria ON AIR Милена Видева.

Тя прекъснала връзка с живота на открито за 12 дни. Заедно с още една сестра се грижили за 18 пациенти, съвсем всички - кислородозависими. За престоя ѝ там шестима души изгубили борбата с ковид.

" Напливът е безусловно денонощен - в случай че изпишем двама, в идващите часове са пристигнали нови двама. Попаднах на изключителни експерти, поради които съумях да се оправя физически и душевен. Изписаните хора за нас бяха огромен празник, празненство на живота и победа над гибелта ", безапелационна е акушерката.

От два дни Милена е още веднъж измежду околните в дома си. В деня на Света Анна тя получи благодарности от семейство, тъй като се е грижила неуморно за недоносената им щерка Алена, пише .
 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР